Du-te la …
UZP Bihor on YouTubeFeed RSS

Vrem autonomie pentru Ținutul Crișanei până la Tisa! potrivit documentelor


Unde e granița etnică românească la vest? Vrem autonomie pentru Ținutul Crișanei până la Tisa! Ungurii tot urlă si miorlăie, plângând după teritoriile pe care le-au pierdut din cauza Trianon-ului. Până la urmă cine a pierdut în urma Trianon-ului?

Celor care militează inconștienți pentru „autonomia” sau federalizarea României le trebuie reamintite anumite informații și pentru aceasta folosim chiar date statistice, strict de proveniență maghiară. 

După cum se vede în imagine, românii și alte etnii de pe teritoriul actual al Ungariei au suferit o maghiarizare forțată și agresivă.

Cum a evoluat maghiarizarea de la eliberarea Panoniei de sub turci, de către austrieci?

În 1715, în actuala Budapesta, pe atunci Offen, erau recenzati 55,6% germani și doar 19,4% unguri si maghiarizati (cam 25% erau slavii si românii), ca în 1891 să mai rămână doar 23,7% germani in timp ce ungurii si maghiarizatii sa atinga aproape 46,1% !

Între 1880 si 1890 structura etnică a municipiului Deva a evoluat astfel: ungurii si maghiarizaţii au crescut cu 29,9%, romanii au crescut cu 21,2% iar germanii au scăzut cu 67,7%!

Astăzi România s-a trezit vulnerabilă din cauza legislației prost concepute, a corupției și este pusă în situația de a restitui ”in integrum” proprietăți, clădiri sau terenuri pentru care statul român oricum a plătit despăgubiri în tone de aur, în anii ’30 ai secolului trecut.

Cu alte cuvinte România iese în pagubă de două sau chiar de trei ori, dacă stăm să ne gândim că taxele folosite pentru a ridica multe dintre clădirile din Transilvania erau plătite de pătura socială inferioară, adică de țărani și mici meșteșugari sau comercianți, care în marea lor majoritate erau români, nobilimea din cele trei națiuni privilegiate, fiind scutită de taxe.

Multe din așa zisele restituiri din Transilvania s-au făcut prin fraude grosolane și practic România este furată metru cu metru patrat in fiecare zi. Dar daca tot militeaza liderii maghiarilor din Romania pentru restituirea imobilelor in integrum pentru comunitatea maghiara de ce nu cer acelasi lucru si pentru romanii a caror biserici au fost confiscate in Ungaria?

E vorba de cel puțin 192 de biserici românești confiscate în Ungaria și de multe alte imobile și proprietăți care nu au mai fost niciodata retrocedate sau acordate despagubiri proprietarilor de drept sau mostenitorilor acestora. In Romania daca va vine sa credeti au venit unii cetateni unguri sa ceara proprietati sau imobile ca mostenire pe baza unor acte din secolul XVI!?

În cartea „NATIONALISMUL RASIAL UNGURESC – Documente “ (Dr. Johann Weidlein Schondorf , Germania, 1961) partea a II-a „Razboiul de exterminare a germanilor din Ungaria“, autorul citeaza articolul lui Gyulla Illyes (nn-poet, prozator) – “Ancheta despre Svabi“ din ziarul „Nyugat“ (1933): „Transdanubia se află în pericol, toată lumea stie asta aici (în Branau).

Ce se întâmplă dacă Transdanubia, intr-o zi, se separa de Ungaria? Poate că mica bucata care rămâne între Dunăre şi Tisa sa mai rămâna maghiara? Va avea dreptul de a exista, va fi în valoare, pentru a obţine acest lucru între naţiuni? Separarea regiunii Keil (nn-Suabiei turcesti) este o mare pierdere. Se pune piciorul pe râul Drava şi se razbate in acest fel pana in fata Pestei, realizand jumatate din calea de a avea graniţa cu judeţul Weisseburg (nn-judet la est de taul Balta – Balaton).

Împotriva ciumei nu trebuie să ne temem, pentru că acest oraş (nn- Branau capitala Suabiei turcesti, oras german, inca nemaghiarizat complet in 1933) a fost, probabil, capitala ţării (nn-Suabiei Turcesti) dar niciodată a poporului … „. Temerile acestui scriitor ungar sunt graitoare prin ele insele si nu mai trebuiesc comentate.

Daca am proceda exact ca ungurii ar trebui sa cerem autonomia pentru o treime din teritoriul Ungariei. La schimb cu autonomia asa zisului Tinut Secuiesc vrem autonomie pentru Tinutul Crisanei pana la Tisa!

Daca ungurii au gasit de cuviinta si statul imbecil, corupt si mafiot roman a incuviintat sa „retrocedeze” proprietati sau imobile pe baza unor acte sau documente din secolul XVI de ce nu am cere si noi ce este al nostru din Ungaria?

Românii au dreptul si ei sa ceara inapoi bisericile si celelalte proprietati furate si deznationalizate de statul maghiar! Vreti enclava ungureasca in Romania? Atunci vrem ca Romania sa se intinda asa cum ar trebui pana la Tisa!

Sursa:  http://www.itc-cluj.ro/racism/cineapierdut.htm

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *