Du-te la …
UZP Bihor on YouTubeFeed RSS

Zi cu ghinion pentru hoţii de lemne


Marți, 26 ianuarie, a fost o zi cu ghinion pentru persoanele certate cu legea.

Astfel, polițiștii Biroului de Ordine Publică ai Municipiului Oradea au depistat, în Oradea, un bărbat, cu vârsta de 36 de ani, din comuna Roşiori, în timp ce transporta lemne de foc din specia salcâm, cu o autoutilitară, fără a avea documente de provenienţă.

La prânz, polițiștii Postului Aştileu împreună cu reprezentanții Ocolului Silvic Aleşd au depistat, pe raza localităţii Aştileu, un tânăr având vârsta de 20 de ani, din comuna Măgeşti, în timp ce transporta cu o căruţă, material lemnos, fără a deţine aviz de însoţire.

Pe drumul comunal din localitatea bihoreană Leş, polițiștii oradeni au depistat un tânăr din Gepiu în vârstă de 22 de ani, în timp ce transporta cu o căruţă, material lemnos, din specia salcâm, fără a poseda acte de provenienţă.

Tot marți, în jurul orei 18, în localitatea bihoreană Topa de Criş, polițiștii din Borod au depistat un alt tânăr, din Ungaria, în timp ce transporta într-o autoutilitară 6,5 metri cubi de lemne de foc, fasonate, din specia fag,.

S-a constatat că datele menționate în aviz nu corespundeau din punct de vedere cantitativ şi al speciei, cu materialul lemnos transportat.

Pentru aceste inadvertenţe, materialul lemnos a fost confiscat şi predat în custodia Ocolului Silvic Aleşd, iar cei în cauză au fost sancţionaţi contravenţional cu amendă în valoare de câte 2.000 de lei, fiecare, potrivit prevederilor Legii nr.171/2010.

Informaţiile ne-au fost furnizate de Biroul de presă al Inspectoratului Judeţean de Poliţie Bihor.

Dinicu Braghină

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *