Du-te la …
UZP Bihor on YouTubeFeed RSS

Zilele Culturii Slovace – Oradea 2019


Uniunea Democratică a Slovacilor și Cehilor din România organizează, în Oradea, în perioada 7 – 8 septembrie, a IV- a ediție  a  Zilelor Culturii Slovace.

Manifestările se vor desfășura în Cetatea din Oradea și vor cuprinde un program de cântece și dansuri slovace din zona Bihorului. Totodată se va organiza un concurs – faza națională de gătit găluște slovăcești cu brânză – brindzove halusky. Seara de sâmbătă se va încheia cu un concert de muzică populară slovacă a formației CARDAS Z ABOVA din Slovacia.

Festivalul va continua și duminică cu a doua parte, organizâdu-se  un concurs – faza națională de gătit plăcinte din cartofi – tocne. La fel si duminică, vor urca pe scenă formații care vor prezenta  dansuri și cântece populare tradiționale ale comunității slovace din Bihor și Sălaj  iar formația CARDAS Z ABOVA – Slovacia va avea un concert de muzică populară slovacă.

Acțiunea culturală se va desfășura în parteneriat cu  Primăria Oradea, Visit Oradea și cu Muzeul Orașului Oradea.

În debutul acestei acțiuni, în data de 6 septembrie, începând cu orele 18, în prezența excelenței sale Ambasadorul Republicii Slovace din România, domnul Karol Mistric, se va organiza și recepția cu ocazia Zilei Naționale a Republicii Slovace.

Vă așteptăm cu mare drag.

 

Președinte U.D.S.C.

Adrian-Miroslav MERKA

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *