Du-te la …
UZP Bihor on YouTubeFeed RSS

Zilele Şcolii Ardelene, eveniment organizat între 11-14 octombrie 2017


Cardinalul Francesco Coccopalmerio, preşedintele Consiliului Pontifical pentru texte legislative de la Vatican, conferenţiază la Oradea. Conferinţa prelatului catolic are loc în cadrul Zilelor Şcolii Ardelene, eveniment organizat de Episcopia Greco-Catolică de Oradea, Facultatea de Teologie Greco-Catolică din Oradea, cu sprijinul Primăriei Oradea, în perioada 11-14 octombrie. Invitat la eveniment este şi academicianul Ioan Aurel Pop.

Manifestarea debutează miercuri, de la ora 17, în Sala Mare a Primăriei. Sub egida Zilelor Şcolii Ardelene se vor desfăşura şi lucrările simpozionului internaţional „Educaţie şi Cultură”, cu prilejul aniversării a 225 de ani de la înfiinţarea Seminarului Teologic Greco-Catolic din Oradea.

Lucrările simpozionului se vor desfășura în Aula Magna a Seminarului Teologic „Sfinţii Trei Ierarhi: Vasile, Grigore și Ioan” din Oradea (B-dul General Magheru nr. 25), cu invitaţi de marcă din Italia, Polonia, Spania, Slovacia, Ucraina, Ungaria și România. Intrarea este liberă.

Program

Miercuri, 11 octombrie

17 – Deschidere a simpozionului la Sala Mare a Primăriei; conferința Cardinalului Coccopalmerio

Joi, 12 octombrie

9-13,40 – Comunicări științifice

17,30 – Lansări de carte: Vasile Muscă, „Centrul de la margine. Însemnări, meditații, aforisme” (prezintă: Ioan Moldovan); Cristian Sabău, „Cercetarea lui «Isus Istoric»: de la R. S. Reimarus la Joseph Ratzinger/Benedict al XVI-lea” (prezintă: Alexandru Buzalic)

Vineri, 13 octombrie

9-17,20 – Comunicări științifice

17:30 – Lansări de carte: Alexandru Buzalic, „Crepusculul civilizațiilor. Metaanaliza spiritualității tranzițiilor culturale” (prezintă: Ionuț Mihai Popescu); Călin Daniel Pațulea, „Povestea unei întâlniri” (prezintă: William Bleiziffer)

 

Pr. Eugen Ivuț, Biroul de presă al Episcopiei Greco-Catolice

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *