Du-te la …
UZP Bihor on YouTubeFeed RSS

Ziua Jandarmeriei Române și Școala altfel


Marţi, 3 aprilie 2018, în Parcul 1 Decembrie din Oradea, cu începere de la ora 12,  bihorenii pot să participe la activităţile organizate cu ocazia sărbătoririi a 168 ani de la înfiinţarea Jandarmeriei Române.

Programul va cuprinde: exerciții demonstrative de autoapărare, dresaj canin, intervenţie antiteroristă.

Cei prezenţi vor putea vizita standurile cu materialele şi tehnica din dotarea jandarmilor, din care nu vor lipsi echipamentele de protecţie, echipamente specifice postului montan, etc.

Programul de desfăşurare este următorul:

  • 00 -12.40 – Festivitatea de sărbătorire a Zilei Jandarmeriei Române;
  • 40 – 13.00 – Exerciții demonstrative;
  • 00 – 13.10 – Parada militară.

Programul se încheie cu o paradă militară.

Cu ocazia aniversării a 168 de ani de la înființarea Jandarmeriei Române, a fost realizat un filmuleț aniversar de 22 secunde, intitulat „Jandarmeria Română, de 168 de ani pentru România”.

Ziua Porţilor Deschise  și “Şcoala Altfel” la Jandarmeria Bihor

Joi, 29 martie, Jandarmeria Bihor a  organizat la sediul din Oradea, Ziua Porţilor Deschise pentru copii, în cadrul programului “Şcoala Altfel”.

La această activitate au participat elevi ai unor instituţii de învăţământ, atât din mediul urban, cât şi din mediul rural.

Activităţile au început cu proiectarea, în clubul unităţii, a unui film de prezentare a Jandarmeriei Române. Apoi copiii au fost invitaţi să asiste la câteva exerciţii demonstrative de autoapărare, dresaj canin şi intervenţie antiteroristă.

Pentru a-i familiariza pe copii cu misiunile, dotarea şi rolul Jandarmeriei în societate, au fost amenajate standuri şi puncte de informare, unde s-au prezentat armamentul, mijloacele de intervenţie antiteroristã, materialele folosite în misiunile de asigurare şi restabilire a ordinii publice, precum şi câinii de serviciu pe care unitatea îi are în dotare.

Cei mici au luat astfel contact direct cu activitatea jandarmilor bihoreni şi au urmărit exerciţii demonstrative, devenind “jandarmi pentru o zi”.

Căpitanul Daniel Bizău, IJJ Bihor

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *