Du-te la …
UZP Bihor on YouTubeFeed RSS

Ziua Mondială ”Art Nouveau”, celebrată în 10 iunie și la Oradea


Data de 10 iunie a fost aleasă pentru a marca Ziua Mondială Art Nouveau. Motivaţia alegerii acestei date este legată de  aniversarea a doi arhitecţi reprezentativi pentru acest  stil : Antoni Gaudi şi Ödön Lechner.

În cadrul proiectului ”Protejarea și promovarea sustenabilă a moștenirii Art Nouveau în Regiunea Dunării – Art Nouveau”, din Programul de Cooperare Transnațională Dunărea, Primăria Oradea organizează sâmbătă, 10 iunie, un eveniment în aer liber, care conține atât elemente de divertisment, cât și elemente de informare și educație legate de curentul Art Nouveau, activități diverse, adresat unui public țintă heterogen, accesibil mai multor categorii de vârstă.

Acest proiect a fost inițiat de Primăria Municipiul Oradea, fiind dezvoltat în cadrul unui parteneriat format din 10 organizații din 7 țări europene și constă dintr-o gamă diversificată de activități specifice la nivel european, menită să promoveze valorile, importanța și frumusețea creațiilor realizate în stil Art Nouveau (Seccesion), pe baza unor concepte individuale. Acestea vor avea un caracter inedit, pe baza experiențelor acumulate urmând a fi definit ca un concept comun la nivelul parteneriatului, care să reprezinte fundamentul organizării evenimentelor în anul 2018. Conceptul derivă din trăsăturile specifice curentului Art Nouveau, care se remarcă prin prelucrarea unor teme inspirate de mediul natural, în special de floră și faună. Un element central al evenimentului este apropierea de natură, interacțiunea omului cu formele de viață înconjurătoare. În consecință, Ziua Mondială Art Nouveau în anul 2017 va fi organizată la Oradea având ca temă centrală conceptul de timp liber (loisir) și companie.

Angela Lupșe

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *