Du-te la …
UZP Bihor on YouTubeFeed RSS

Ziua mondială de comemorare a victimelor accidentelor rutiere


Duminică, 19 noiembrie la ora 16, în fața Catedralei Ortodoxe din Oradea are loc un eveniment de comemorare a persoanelor care şi-au pierdut viaţa în accidente rutiere produse pe raza Judeţului Bihor.

Activitatea este iniţiată şi organizată de Serviciul Rutier și Compartimentul de Analiză și Prevenire a Criminalității din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Bihor împreună cu Asociaţia Română pentru Promovarea Educaţiei şi Siguranţei Rutiere (A.R.P.E.R.) și Episcopia Ortodoxă Oradea.

În cadrul evenimentului, pe asfalt va fi scris mesajul „Alege Viața!”, al cărui contur va fi evidenţiat cu candele aprinse. Totodată, în memoria vieţilor pierdute pe şoselele bihorene, vor fi lansate baloane albe, umplute cu heliu.

În cadrul evenimentului va avea loc și o scurtă slujbă de pomenire a persoanelor decedate în urma accidentelor rutiere.

Manifestarea are loc în contextul „Zilei mondiale de comemorare a victimelor accidentelor rutiere” (WDR), celebrată anual, la nivel mondial, în cea de-a treia duminică a lunii noiembrie, o zi în care se comemorează miile de persoane ucise sau rănite în accidente rutiere, se omagiază familiile acestora şi comunităţile din care fac parte, precum şi profesioniştii din domeniul medicinei,  poliţiei, serviciilor de urgenţă, toţi cei care se confruntă zilnic cu consecinţele dramatice ale accidentelor rutiere.

Persoane de contact: inspector de poliţie Mîrze Bogdan, IPJ Bihor și Jari Vanda, A.R.P.E.R

Alina Dinu, IPJ Bihor

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *