Du-te la …
UZP Bihor on YouTubeFeed RSS

Ziua Mondială de Conștientizare a Autismului și în Bihor


Asociația S.O.S. Autism Bihor a pregătit o serie de evenimente pentru 2 aprilie, în încercarea de a atrage atenția asupra acestei afecţiuni  care afectează, din păcate, multe persoane (1 din 88 de copii suferă de autism, conform unor statistici). Organizațiile internaționale care luptă pentru drepturile persoanelor cu autism au ales albastrul drept culoarea prin care să atragă atenția asupra autismului, iar acțiuni „Luminează albastru” – „Light It Up Blue” au loc simultan în toată lumea, Empire State Building din New York City şi Turnul CN din Toronto, Canada fiind două dintre cele mai importante clădiri incluse în manifestări.

La noi în țară O.N.G.-urile care activează în domeniu aprind culoarea albastră a autismului pe clădiri importante din București și din orașele mari și au diferite manifestări de conștientizare a autismului.

În Oradea, manifestările se vor desfășura după următorul program:

În 2 aprilie 2019, între orele 10-11, la sediul Asociației S.O.S. Autism Bihor, din strada Miron Pompiliu nr. 5, acțiunea cu titlul ,,Ziua porților deschise” . Vor fi invitați reprezentanți ai conducerii instituțiilor, Direcția de Asistență Socială Oradea, Direcția Generală de Asistență Socială și Protecție a Copilului, Casa de Pensii, Direcția de Sănătate Publică. Cei ce trec pragul pot vizita Centrul de Zi pentru Persoane Adulte cu Dizabilități S.O.S. Autism Bihor, unde tinerii noștri au o zi obișnuită de activități și terapie. Toți cei prezenți pot avea posibilitatea pentru puțin timp sa înțeleagă ce se întâmplă în mintea unei persoane cu autism. Dorința noastră este aceea de a contribui la construcția  unei societăți pregătite să accepte și să integreze copiii și tinerii cu autism.

În 2 aprilie 2019, la ora 17,30 în fața magazinului Crișul Shopping Center se pornește în marșul ,,Împreună pentru Autism” spre Piața Unirii , unde se  asamblează un puzzle uriaș care reprezintă sigla Asociației S.O.S. Autism Bihor. Participanții la marș, părinți, tineri, terapeuți, voluntari, sunt îmbrăcați în tricouri albastre și împart trecătorilor broșuri despre asociație și centrul de zi.

Prin acest marș dorim să facem un apel la solidaritate și la impactul pozitiv pe care îl are incluziunea socială a persoanelor cu autism.

În 2 aprilie 2019, la ora 19,30, clădirea Primăriei Oradea este luminată  în  albastru.

Ca în fiecare an, în preajma acestei zile, în 5 aprilie, la ora 18, asociația  noastră vă invită și la seara caritabilă ,,Împreună pentru autism ”, organizată la sala de evenimente Solay. Pentru că a devenit deja o tradiție, sperăm să avem alături de noi sponsorii, colaboratorii, partenerii și prietenii noștri pe care îi invităm la o seară caritabilă cu strângere de fonduri pentru continuarea proiectelor și activităţilor aflate în derulare! Va fi o seară plină de surprize cu muzică, dans și licitaţie de obiecte. Principalul invitat al serii va fi cunoscutul actor și cântăreţ, Aurelian Temişan. Cu o carieră impresionantă de peste 28 de ani, acesta spune într-un interviu: ,,atât timp cât faci cu credinţă şi cu pasiune ceea ce faci, eu cred că nu există o latură a artisticului care să-ţi fie străină sau pe care să nu o îmbrăţişezi cu tot sufletul. Până la urmă, totul trebuie să treacă prin filtrul tău, iar dacă simţi trebuie să te duci cu capul înainte. Dacă nu simţi, mai bine retrage-te la timp pentru că publicul este cel mai bun barometru pe care îl poţi avea. ”Un alt invitat al serii noastre este, pentru al treilea an consecutiv, Călin Pop (solistul de la Celelalte Cuvinte), care va avea un recital de excepție alături de Ambra Pop și Raul Silaghi. De asemenea, o vom avea alături de noi solista orădeancă de muzică ușoară și populară, Andreea Chișe. Adi Moț Band va întreține atmosfera muzicală a serii cu muzica live de calitate, cuprinzând toate genurile muzicale. Momentele de dans vor fi susținute de copiii Luncan Roxana Carina și Lorincz Marc Andrei care sunt reprezentanții clubului de dans sportiv Exclusive Dance din Oradea și sunt campionii naționali ai Romaniei la categoria lor de vârstă. Un alt copil deosebit , elev la Liceul de Artă Oradea, Iustin Mago, va susține un recital de chitară. Fiind deja tradiție la evenimentele noastre, trupa Cool Style Show Dance va fi prezentă cu show-ul ei de excepție.

Tot atunci are loc și o prezentare de modă susținută de cunoscuta agenție Graziela Models Agency. Alături de noi, pe parcursul întregii seri, sunt prezente și hostessele de la Hostess Estilo.

Prezentatorul serii va fi Mihai Dacin. Fondurile strânse în urma vânzării biletelor la această seară caritabilă vor fi donate Asociației S.O.S. Autism Bihor.

Prezența presei la acest eveniment este foarte importantă pentru a sensibiliza opinia publică! 
Informații și rezervări se pot face la telefoanele : 0744559154, 0742529453

sursa: Asociația SOS Autism Bihor       

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *