Du-te la …
UZP Bihor on YouTubeFeed RSS

La Oradea, Ziua Națională a României, cu ceremonial militar și fasole cu ciolan


Ceremonialul debutează la ora 10, la Statuia Ostașului Român şi este preconizat să se termine în jurul orei 11,15, cu defilarea detaşamentului de onoare.

Nu va fi o defilare cu tehnică militară, aşa cum fusese în anii trecuţi. În schimb, tehnica militară este expusă în apropierea statuii, în Parcul 1 Decembrie, după cum informează directorul Cancelariei Prefectului, Răzvan Puia.

Ministerul Afacerilor Interne doreşte crearea unui contrast între manifestările din acest an şi cele de anul viitor, cu ocazia Centenarului Marii Uniri. Este de aşteptat ca în 2018, Ziua de 1 Decembrie să fie sărbătorită în Piaţa Unirii, aşa cum se obişnuia înainte de redesenarea arhitecturală a acesteia.

Primăria Oradea a pregătit şi în acest an, pe platoul din faţa Casei de Cultură a Sindicatelor, meniul tradiţional. „În jurul orei 11,30, începe distribuirea fasolei cu ciolan, varză murată şi ceai. Atât meniul cât şi varza murată sunt oferite în caserole, în două puncte de distribuţie, din care unul va fi contracost (la un preț de 5 lei). Municipalitatea a pregătit pentru orădeni 2.700 de porţii de mâncare şi ceai, preparate cu sprijinul Garnizoanei Oradea, la popota militară”, informează Primăria.

Dinicu Braghină

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *